Er kunnen veel redenen zijn om afscheid te moeten nemen van een werknemer. Dat kan aan de ambities of juist gebrek aan ambities van een werknemer liggen. Of het bedrijf ontwikkelt zich in een richting die niet overeenkomt met de richting die de werknemers wil volgen. In elk geval is er een situatie ontstaan waarbij werknemer en werkgever minder goed bij elkaar passen.
Hoe dan ook, afscheid nemen is het een precair proces wat met grote zorgvuldigheid moet worden ingezet. Het doel is een nieuwe passende baan voor de werknemer waarin alle partijen zich kunnen vinden en elkaar recht in de ogen kunnen blijven kijken. En natuurlijk spelen kosten ook een rol.

Smits-HRM kent het klappen van de zweep en is in staat om een proces goed voor te bereiden en op een juiste manier uit te voeren. We doen dat niet op de meest snelle manier. Wel op een manier waarbij zorgvuldigheid hoog in het vaandel staat. Maatwerk biedt de meeste kans op een snel en bevredigend resultaat. Wij geloven niet in groepstrajecten en nemen de werknemer die moet vertrekken uiterst serieus.

Een werknemer die (weer) met plezier aan een nieuwe uitdaging begint is het doel. De wens van de werkgever is het uitgangspunt.